BulgarianSights

bg | en

Предстоящи събития

Рожден ден на дизайнера
30 Септември 2022 г. 10:41:31

Ден на Стара Загора
05 Октомври 2022 г.

Празник на гр. Сливен
06 Октомври 2022 г.

Петковден
14 Октомври 2022 г.

Костенски водопад
Костенски водопад
Снимка: Даниела Бранкова
Костенски водопад
Костенски водопад
Снимка: Даниела Бранкова
още...

Параметри

България

Минерална водаДа
Възможност за храненеДа
Възможност за пикникДа

Костенски водопад

Автор: Даниела Бранкова

Костенският водопад се намира в прекрасна местност, в подножието на Рила планина, по течението на Стара (Костенска) река. Висок е 12 м. и неговата достъпност е голямо предимство за посетителите. От площадче, до което се стига с превозно средство, до самият водопад са 2-3 минути ходене. Моята препоръка е, след като се снимате там, да се изкачите по една стръмна пътечка малко преди водопада отдясно. Има и по-равен и широк път, който обаче заобикаля около 1 км. Оттам пътя води към Национален парк Рила. Ако сте добре подготвени това може да е вашата начална точка за един по-голям и вълнуващ преход. Ако ли пък не, заслужава си да стигнете поне до табелата на парка. Пътят до там е наситен с прекрасни гледки и други малки водопадчета.   

В района има минерални извори и на площадчето преди водопада може да си налеете топла или студена минерална вода. Там има и няколко заведения, в които може да се хапне.

Костенският водопад се намира на 3 км. от с. Костенец, на 6 км. от гр. Костенец, на 35 км. от курорта Боровец и на около 80 км. от гр. София.

Използвани източници:
 - Лични впечатления